Hántolt napraforgó 1000g
A napraforgót mindenki ismeri, virágjára már ránézni is öröm. Még sem csak szépségéért termesztik. Elsősorban olyan nyersanyag, amelyet olaj előállításához használnak, élelmiszer- és kozmetikai célokr...
Heavenuts
A napraforgót mindenki ismeri, virágjára már ránézni is öröm. Még sem csak szépségéért termesztik. Elsősorban olyan nyersanyag, amelyet olaj előállításához használnak, élelmiszer- és kozmetikai célokr...
Heavenuts
A hántolt köles eredete A kölest hosszú időre elfeledték, pedig Mezopotámiában már 6000 évvel ezelőtt is termesztették. Onnan jutott el Ázsiába, Afrikába, Európába az ókorban és a középkorban, majd a ...
Heavenuts
A hántolt pisztácia (natúr) jellemzői: Ásványi anyagokban, nyomelemekben (tápanyagokban) gazdag mag, mely ugyanannyira ízletes, mint amennyire egészséges! Számos egészségre gyakorolt pozitív hatással...
Heavenuts
A hántolt árpa eredete A hántolt árpa vagy árpagyöngy, gersli az északi tájakat kedvelő gabonafajta, a tibeti, közép-kínai területek mindennapos tápláléka. A Himalájában még 4000 méteres magasság fel...
Heavenuts
A szódabikarbóna széleskörű alkalmazásokat kínál. A szódabikarbóna hatása: avagy mire jó? testápolás és személyi higiénia: készíthetünk vele dezodort, szórhatjuk fürdő- vagy lábáztató vízünkhöz; h...
Heavenuts
A Himalája só eredete A só a világ legnépszerűbb, legalapvetőbb konyhai eleme, fűszere. A Himalája só a ahogy a neve is elárulja a Himalája sóbányáiból származik. Helyben bányásszák, kézzel nyerik ki...
Heavenuts
A Himalája só eredete A só a világ legnépszerűbb, legalapvetőbb konyhai eleme, fűszere. A Himalája só a ahogy a neve is elárulja a Himalája sóbányáiból származik. Helyben bányásszák, kézzel nyerik ki...
Heavenuts
A zabpehely liszt hatása A zabpehely liszt esetében gyakran felmerülő kérdés, hogy gluténmentes-e?! Fontos tudnunk, hogy maga a zab alapvetően gluténmentes, de a zab fehérjéje, az avenin a gluténérzék...
Heavenuts
A tönkölyliszt eredete A tönkölybúzát egyes kutatások szerint már i.e. 6000 környékén Délnyugat-Ázsiában is termesztették, egészen a 19. századig a legnépszerűbb gabonaféle volt. A 20. században más b...
Heavenuts
A rizsliszt hatása A rizsliszt a rizsszemek finom őrlésével készül. A japán konyha, valamint a gluténmentes étrend szerves része. A Cseresznyevirág Országában rizstésztát is készítenek belőle, az euró...
Heavenuts
A köles liszt hatása A kölest élettani hatásai és íze ellenére évek óta elfelejtik, de az utóbbi évtizedekben új erőre kapott népszerűsége. Tápanyagban gazdag gabonaféle, mely a fogyókúrázóknak is id...
Heavenuts
A kókuszliszt tulajdonságai A kókuszliszt az egyik legszokatlanabbul viselkedő gluténmentes liszt: állagában hasonlít a búzafinomlisztre, felhasználás során viszont akár háromszor, négyszer több folya...
Heavenuts
A xilit felhasználása A xilit (nyírfacukor, xylitol) utóízmentes, hűs, édes ízű, természetes édesítőszer. A cukorhoz hasonló, melyet cukorbetegek is fogyaszthatnak. Tökéletesen helyettesíti a cukrot....
Heavenuts
Az eritrit használata Az eritrit vagy eritritol tulajdonságai kiválóak, egészséges alternatívát jelentnek a répacukor kiváltására. Szacharóz pótlására használják, nem csak édesítőszerként, hanem össze...
Heavenuts
A tönkölyliszt eredete A tönkölybúzát egyes kutatások szerint már i.e. 6000 környékén Délnyugat-Ázsiában is termesztették, egészen a 19. századig a legnépszerűbb gabonaféle volt. A 20. században más b...
Heavenuts
A vörös rizs eredete A kínai orvoslás szerint a vörös rizst legalább több ezer éve alkalmazzák különféle betegségek kezelésére. Különleges színét a Monascus purpureus élesztőgombának köszönheti. Egyes...
Heavenuts
A tápióka gyöngy eredete A tápióka egyike azoknak az élelmiszertermékeknek, amelyek népszerűségüket az egészséges konyha iránti nagyobb érdeklődés, a civilizációs betegségek és az egyre növekvő élelmi...
Heavenuts
A sushi rizs felhasználása A sushiról mára mindenki tudja, hogy a japán konyha egyik csodája. . A közhiedelemmel ellentétben a sushi nem nyers halat jelent, hanem egy főtt, ecetes rizs, amit leggyakra...
Heavenuts
A pörkölt hajdina eredete A hajdina vagy másnéven pohánka régebben a mindennapi táplálkozás része volt. Leggyakrabban kását főztek belőle, ma is leginkább ebben a formában ismerik. Íze pirítva a legfi...
Heavenuts
A hajdina eredete A hajdina vagy másnéven pohánka régebben a mindennapi táplálkozás része volt. Leggyakrabban kását főztek belőle, ma is leginkább ebben a formában ismerik. Íze pirítva a legfinomabb. ...
Heavenuts
A kuszkusz eredete A kuszkuszt kezdetben kölesből készült, ma pedig durumbúzából. Az afrikai és a muzulmán kultúrában gyökerezik eredete, de világszerte elismert lett univerzális jellege miatt. Népsze...
Heavenuts
A jázmin rizs eredete A jázmin rizs egy hosszú szemű, kellemes aromájú, illatos rizsfajta, mely eredendően Délkelet Ázsiában volt honos. Elnevezését az illatáról kapta. A jázmin rizs tulajdonságai A j...
Heavenuts
Az előfőzött rizs jelentése és felhasználása Az előfőzött rizs hőkezelésen esik át, előkészítésének köszönhetően az értékes vitaminok és tápanyagok megmaradnak a gabona belsejében, és lerövidítik a fő...
Heavenuts
A fekete rizs hatása Annak ellenére, hogy kevésbé ismert, mint más rizsfélék, a fekete rizsnek talán még kedvezőbb az egészségre gyakorolt hatása, mint az egyéb rizs fajtáknak. Ez a típusú rizs a leg...
Heavenuts
Honnan származik a törökrizs avagy a bulgur? Nem véletlen az elnevezés: törökrizs. Egyértelműen Törökországban (na meg itthon a török éttermekben) és a Közel-Keleten a legnépszerűbb ez a tört búzafajt...
Heavenuts
Honnan származik a rizsek királya, a basmati? A basmati rizs hazája kétségtelenül India. Erről könnyen megbizonyosodhatunk mi is, ha az országban járunk: szólítsunk le egy helyi lakost és kérdezzük me...
Heavenuts
A barna rizs tulajdonságai A barna rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. A barna rizs szénhidráttartalmát tekintve a legmagasabb a gabonafé...
Heavenuts
Az arborio rizs felhasználása A tökéletes rizottó titka a megfelelően kiválasztott és elkészített rizsfajta. Az arborio rövid, kerekebb szemű, kicsit ragadós, mintha kicsit el lenne rontva a főzése, a...
Heavenuts
Európában és hazánkban is régóta ismert és szeretett ismert alapanyag a sárgaborsó, bár főleg a felezett. A felezett sárgaborsóval (ami tulajdonképpen a zöldborsószem hántolt, szárított, külső halván...
Heavenuts
Elkészíthetjük önálló részeként az ételünknek, vagy snackként, de a mediterrán és a keleti világban a hummus vagy a falafel elengedhetetlen hozzávalója. A csicseriborsó, bár olasz borsónak hívják, va...
Heavenuts