Dió 1000g
A dió hatása A dió jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen. A dió magja érdekes módon hasonlít az emberi agy alakjára és felépítésére. Ez a hasonlóság hozzájárul ahhoz a közvéleményhez, miszerint tökéle...
Heavenuts
A dió hatása A dió magja érdekes módon hasonlít az emberi agy alakjára és felépítésére. Ez a hasonlóság hozzájárul ahhoz a közvéleményhez, miszerint tökéletesen befolyásolja az idegrendszer munkáját, ...
Heavenuts
A dió hatása A dió magja érdekes módon hasonlít az emberi agy alakjára és felépítésére. Ez a hasonlóság hozzájárul ahhoz a közvéleményhez, miszerint tökéletesen befolyásolja az idegrendszer munkáját, ...
Heavenuts
A makadámia dió eredete Makadámdió, makadámia dió vagy ausztrál mogyoró valójában nem is kemény, hanem kellemesen puha, majdnem krémes állagú, intenzív ízű mag. Termőhelye egy kb. 20 méter magas fa Au...
Heavenuts
A 100% természetes felezett diónk egy ideális egészséges snack, hogy kordában tartsa az éhségét — segít, hogy a megfelelő úton maradjon az edzés céljai felé....
MyProtein
A szódabikarbóna széleskörű alkalmazásokat kínál. A szódabikarbóna hatása: avagy mire jó? testápolás és személyi higiénia: készíthetünk vele dezodort, szórhatjuk fürdő- vagy lábáztató vízünkhöz; h...
Heavenuts
A Himalája só eredete A só a világ legnépszerűbb, legalapvetőbb konyhai eleme, fűszere. A Himalája só a ahogy a neve is elárulja a Himalája sóbányáiból származik. Helyben bányásszák, kézzel nyerik ki...
Heavenuts
A Himalája só eredete A só a világ legnépszerűbb, legalapvetőbb konyhai eleme, fűszere. A Himalája só a ahogy a neve is elárulja a Himalája sóbányáiból származik. Helyben bányásszák, kézzel nyerik ki...
Heavenuts
A zabpehely liszt hatása A zabpehely liszt esetében gyakran felmerülő kérdés, hogy gluténmentes-e?! Fontos tudnunk, hogy maga a zab alapvetően gluténmentes, de a zab fehérjéje, az avenin a gluténérzék...
Heavenuts
A tönkölyliszt eredete A tönkölybúzát egyes kutatások szerint már i.e. 6000 környékén Délnyugat-Ázsiában is termesztették, egészen a 19. századig a legnépszerűbb gabonaféle volt. A 20. században más b...
Heavenuts
A rizsliszt hatása A rizsliszt a rizsszemek finom őrlésével készül. A japán konyha, valamint a gluténmentes étrend szerves része. A Cseresznyevirág Országában rizstésztát is készítenek belőle, az euró...
Heavenuts
A köles liszt hatása A kölest élettani hatásai és íze ellenére évek óta elfelejtik, de az utóbbi évtizedekben új erőre kapott népszerűsége. Tápanyagban gazdag gabonaféle, mely a fogyókúrázóknak is id...
Heavenuts
A kókuszliszt tulajdonságai A kókuszliszt az egyik legszokatlanabbul viselkedő gluténmentes liszt: állagában hasonlít a búzafinomlisztre, felhasználás során viszont akár háromszor, négyszer több folya...
Heavenuts
A xilit felhasználása A xilit (nyírfacukor, xylitol) utóízmentes, hűs, édes ízű, természetes édesítőszer. A cukorhoz hasonló, melyet cukorbetegek is fogyaszthatnak. Tökéletesen helyettesíti a cukrot....
Heavenuts
Az eritrit használata Az eritrit vagy eritritol tulajdonságai kiválóak, egészséges alternatívát jelentnek a répacukor kiváltására. Szacharóz pótlására használják, nem csak édesítőszerként, hanem össze...
Heavenuts
A tönkölyliszt eredete A tönkölybúzát egyes kutatások szerint már i.e. 6000 környékén Délnyugat-Ázsiában is termesztették, egészen a 19. századig a legnépszerűbb gabonaféle volt. A 20. században más b...
Heavenuts
A vörös rizs eredete A kínai orvoslás szerint a vörös rizst legalább több ezer éve alkalmazzák különféle betegségek kezelésére. Különleges színét a Monascus purpureus élesztőgombának köszönheti. Egyes...
Heavenuts
A tápióka gyöngy eredete A tápióka egyike azoknak az élelmiszertermékeknek, amelyek népszerűségüket az egészséges konyha iránti nagyobb érdeklődés, a civilizációs betegségek és az egyre növekvő élelmi...
Heavenuts
A sushi rizs felhasználása A sushiról mára mindenki tudja, hogy a japán konyha egyik csodája. . A közhiedelemmel ellentétben a sushi nem nyers halat jelent, hanem egy főtt, ecetes rizs, amit leggyakra...
Heavenuts
A pörkölt hajdina eredete A hajdina vagy másnéven pohánka régebben a mindennapi táplálkozás része volt. Leggyakrabban kását főztek belőle, ma is leginkább ebben a formában ismerik. Íze pirítva a legfi...
Heavenuts
A hajdina eredete A hajdina vagy másnéven pohánka régebben a mindennapi táplálkozás része volt. Leggyakrabban kását főztek belőle, ma is leginkább ebben a formában ismerik. Íze pirítva a legfinomabb. ...
Heavenuts
A kuszkusz eredete A kuszkuszt kezdetben kölesből készült, ma pedig durumbúzából. Az afrikai és a muzulmán kultúrában gyökerezik eredete, de világszerte elismert lett univerzális jellege miatt. Népsze...
Heavenuts
A hántolt köles eredete A kölest hosszú időre elfeledték, pedig Mezopotámiában már 6000 évvel ezelőtt is termesztették. Onnan jutott el Ázsiába, Afrikába, Európába az ókorban és a középkorban, majd a ...
Heavenuts
A jázmin rizs eredete A jázmin rizs egy hosszú szemű, kellemes aromájú, illatos rizsfajta, mely eredendően Délkelet Ázsiában volt honos. Elnevezését az illatáról kapta. A jázmin rizs tulajdonságai A j...
Heavenuts
Az előfőzött rizs jelentése és felhasználása Az előfőzött rizs hőkezelésen esik át, előkészítésének köszönhetően az értékes vitaminok és tápanyagok megmaradnak a gabona belsejében, és lerövidítik a fő...
Heavenuts
A fekete rizs hatása Annak ellenére, hogy kevésbé ismert, mint más rizsfélék, a fekete rizsnek talán még kedvezőbb az egészségre gyakorolt hatása, mint az egyéb rizs fajtáknak. Ez a típusú rizs a leg...
Heavenuts
Honnan származik a törökrizs avagy a bulgur? Nem véletlen az elnevezés: törökrizs. Egyértelműen Törökországban (na meg itthon a török éttermekben) és a Közel-Keleten a legnépszerűbb ez a tört búzafajt...
Heavenuts
Honnan származik a rizsek királya, a basmati? A basmati rizs hazája kétségtelenül India. Erről könnyen megbizonyosodhatunk mi is, ha az országban járunk: szólítsunk le egy helyi lakost és kérdezzük me...
Heavenuts
A barna rizs tulajdonságai A barna rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. A barna rizs szénhidráttartalmát tekintve a legmagasabb a gabonafé...
Heavenuts
Az arborio rizs felhasználása A tökéletes rizottó titka a megfelelően kiválasztott és elkészített rizsfajta. Az arborio rövid, kerekebb szemű, kicsit ragadós, mintha kicsit el lenne rontva a főzése, a...
Heavenuts